Cloud OS MVP Roadshow

image

Dragi članovi MSCommunity BiH grupe,

Svakoga dana, sve više podataka se generiše na raznim uređajima. Svakoga dana, IT administratori i inžinjeri se bave različitim vrstama zahtjeva i iznalaze načine da upravljaju podacima i uređajima koji ih hostiraju. Sve više aplikacija i servisa koji su do sada korišteni lokalno, se prebacuje u cijelosti ili parcijalno u cloud okruženje. Da bi se pomoglo ljudima iz IT-a da rade efikasnije, te da se suoče sa izazovima u eri cloud servisa i koncepta BYOD (Bring Your Own Device), Microsoft je na tržište izbacio novu generaciju serverskog operativnog sistema – Windows Server 2012 R2.

Izrazito nam je zadovoljstvo da Vas, uz podršku Microsofta i INETA, možemo pozvati da prisustvujete besplatnom, cjelodnevnom treningu, koji obrađuje ovaj operativni sistem i koncepte koje on donosi.

Tokom ovog cjelodnevnog treninga, istražit ćemo mogućnosti Windows Servera 2012 R2 i ukazati na tehničke benefite koje ovaj proizvod donosi. Sa dosta demonstracija i primjera, moći ćete da vidite kako se štite podaci u BYOD konceptu, kako se upravlja uređajima, te kako se obezbjeđuje pristup. Takođe, pozabavit ćemo se novim konceptom upravljanja storage sistemima, kao i VDI konceptom. Na kraju, ali ne manje važno, govorit ćemo i novoj verziji Hyper-V platforme.

Ključne oblasti koje pokriva trening:

CloudOS koncept

Pristup i zaštita informacija u Windows Server 2012 R2

Moderni stilovi rada sa Microsoft Virtual Desktop infrastrukturom

Novi pristup upravljanja storage-om u Windows Server 2012 R2

Hyper-V 2012 R2 mogućnosti i poboljšanja

Predavač: Damir Dizdarević, Microsoft MVP

Mjesto održavanja treninga: Logosoft Školski Centar, Vilsonovo Šetalište 9, 71000 Sarajevo

Datum i vrijeme: utorak, 18.2.2014., od 9 do 16 sati.

Ručak: obezbijeđen

Registracija: Broj mjesta na ovom treningu je vrlo ograničen, te Vas stoga molimo da se prijavite što prije, tako što ćete odgovoriti na email: admin@mscommunity.ba i poslati sljedeće podatke : Ime, prezime, email adresu, kontakt telefon i naziv kompanije u kojoj radite. Nakon toga, dobit ćete povratni email sa linkom na kojem možete napraviti registraciju. Kao i do sada, stalni i aktivni članovi MSCommunity grupe imat će prednost pri registraciji.

Vidimo se uskoro!

Microsoft BiH & MSCommunity

Comments are closed.